live score!!!

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Με την πολιτική του άγνοια και τους 155, ο Γιωργάκης ξεπουλάει την Ελλάδα Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Με την πολιτική του άγνοια και τους 155, ο Γιωργάκης ξεπουλάει την Ελλάδα.....

Ο  κ. Παπανδρέου συμπεριφέρεται σαν να αντιγράφει τον Χάινριχ Μπρύνινγκ...
(Heinrich Brüning) εφαρμόζοντας εξοντωτική πολιτική υφέσεως να πείσει τους πιστωτές της Γερμανίας για την καλή θέληση της χώρας και της κυβέρνησης της στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων. Για του λόγου το αληθές διαβάστε...... πώς ήθελαν τότε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεργίας με το νομοθέτημα “Gesetz über die Krisenfürsorge für Arbeitslose” (http://www.chroniknet.de/daly_de.0.html?year=1926&month=11&day=21). Έχει αρκετές ομοιότητες με το κουρελόχαρτο που αναφέρεται στην εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ είναι γνωστό. Προτού ακόμη ο Μπρύνινγκ πετύχει το στόχο του – «λιγότερο απο 100 μέτρα από τη γραμμή του τερματισμού» – ανατράπηκε από τον άγνωστο τότε λαϊκιστή εθνικοσοσιαλιστή, τον Αδόλφο Χίτλερ.


ΑΚΟΜΑ κι αυτό το παράδειγμα δείχνει την ελεύθερη πτώση του πρωθυπουργού στην αγκαλιά του αυταρχισμού και την άγνοιά του στην πολιτική ιστορία. Το έλλειμμα δημοκρατίας και η εθνική αξιοπρέπεια δεν είναι βόλτα με ποδήλατο ή με κανό. Πρέπει να πει τού κάποιος ότι είναι πρωθυπουργός κι όχι ακτιβιστής γραμματέας σε κάποια από τις τελειωμένες Μ.Κ.Ο. που ρουφούν λεφτά από τον κρατικό κορβανά για ύποπτους σκοπούς.


ΒΕΒΑΙΩΣ δεν αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής στους κακοπληρωμένους του ιδιωτικού τομέα, στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους φτωχούς που τους εξαθλιώνει η πολιτική του. Νομίζει ότι οι δήθεν «Αγανακτισμένοι» άεργοι που έστησαν τσαντήρια και χαϊμαλιά στο Σύνταγμα είναι εκείνοι που θα πιστέψουν την πολιτική του; Πιθανώς, αφού δεν έχουν πολιτικό κριτήριο και θεωρούν ότι είναι βολεμένοι μέσα στην απερισκεψία τους. Εμείς όμως όχι. Καταλάβαμε ότι έχει πάρει δεσμεύσεις για το ξεπούλημα της ενέργειας και του νερού σε πολυεθνικά συμφέροντα χωρίς την παραμικρή εθνική ρήτρα.


ΟΤΑΝ ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται στο πώς έπεσε η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, θα πρέπει να ρωτήσει καλύτερα τους συνεργάτες του κι αν δεν το καταλάβει στα ελληνικά, κάποιος πρόθυμος θα βρεθεί να του το εξηγήσει στα οικεία προς αυτόν αμερικάνικα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου