live score!!!

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

4 μυστικές συνταγές (Pizza Hut,KFC- Κοτόπουλο Kentucky,Starbucks Frozen Frappuccino,Coca-Cola)....

Παραγγέλνεις συνέχεια Pizza Hut για την αφράτη τους ζύμη; Έχεις κάνει τα KFC πλούσια γιατί λατρεύεις το κοτόπουλό τους; ...Μήπως περιμένεις πως και πώς να έρθει το καλοκαιράκι για ν’ απολαύσεις το αγαπημένο σου Frappuccino από τα Starbucks ή μια παγωμένη Coca-Cola; Ήρθε η στιγμή να τα φτιάξεις μόνος σου.....


Pizza Hut- Αφράτη ζύμη

Ακόμα και η κλασσική πίτσα της Ιταλίας είναι με λεπτή και τραγανιστή ζύμη. Η Pizza Hut όμως αποφάσισε να την κάνει αφράτη και τραγανιστή. Ο κόσμος την λάτρεψε και όσοι προσπάθησαν να την μιμηθούν απέτυχαν. Εμείς όμως βρήκαμε το μυστικό τους.

Θα χρειαστείς:


2 ¼ κ.γ. ξερή μαγιά
½ κ.γ. μαύρη ζάχαρη
1 ½ κούπα ζεστό νερό
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πως θα το κάνεις;


Ανακάτεψε σ’ ένα μπολ τη μαγιά με το νερό και με την ζάχαρη και άστα να «ηρεμήσουν» για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το αλάτι και το λάδι. Αμέσως βάλε και τις 2 ½ κούπες αλεύρι και ξεκίνα να ζυμώνεις.
Ανακάτεψε όλα τα υλικά καλά και στη συνέχεια άπλωσε αλεύρι σ’ ένα καθαρό πάγκο. Βάλε την ζύμη σου εκεί πάνω και συνέχισε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να μην είναι κολλώδες. Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι.

Βάλε την ζύμη σ’ ένα μπολ, σκέπασέ το μ’ ένα πανί και άσε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για καμιά ωρίτσα. Θα την δεις να διπλασιάζεται.

Η ζύμη σου πλέον είναι έτοιμη και μπορείς να φτιάξεις όποια πίτσα σ’ αρέσει με την αγαπημένη σου αφράτη ζύμη. Να έχει στο μυαλό σου ότι πρέπει να την ψήσεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Ρίχνε και καμιά ματιά ενδιάμεσα.

KFC- Κοτόπουλο Kentucky


Όποιος έχει πει ότι έχει φάει καλύτερο κοτόπουλο από τα KFC λέει ψέματα. Κοτόπουλα πανέ υπάρχουν πολλά, κοτόπουλο Kentucky όμως είναι ένα. Ναι είναι τζανκιά, ναι είναι παχυντικό, αλλά από γεύση σκίζει. Ήρθε η ώρα να σκίσεις κι εσύ μόλις το σερβίρεις στην παρέα σου.


Θα χρειαστείς:


1 κ.σ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. άγρια μαντζουράνα
1 κ.σ. γλυκιά μαντζουράνα
1 κ.σ. φασκόμηλο
1 κ.σ. τζίντζερ
1 ½ κ.γ. θυμάρι
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
3 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα
2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
2 κ. σ. κύβο κοτόπουλο(τον κάνεις σκόνη)
1 πακέτο για ντοματόσουπα σε σκόνη

Βάλε όλα τα παραπάνω υλικά σ’ ένα μίξερ κι ανακάτεψέ τα όσο καλύτερα γίνεται ώστε να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Φύλαξε αυτό το μαγικό μείγμα σ’ ένα βάζο που κλείνει καλά ώστε να διατηρηθούν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα των μυρωδικών. Αυτό στην ουσία είναι το μαγικό μείγμα για τα νόστιμα κοτόπουλα που τρως στα KFC, οπότε πάμε να τα φτιάξουμε.

Έξτρα υλικά που θα χρειαστείς:
1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια για τηγάνισμα
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. από το μυστικό σου μείγμα
1 πακέτο για ντοματόσουπα σε σκόνη
2 ασπράδια αυγού
160 ml γάλα
Λάδι για το τηγάνισμα

Πως θα το κάνεις;


Χτύπα τα ασπράδια καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το μυστικό σου μείγμα με το αλεύρι και την σκόνη ντοματόσουπας. Πάρε λοιπόν το κοτόπουλό σου και κομμάτι-κομμάτι βούτα τα πρώτα στο μείγμα με το γάλα και μετά στο μείγμα με το αλεύρι. Κάντο τρεις φορές για κάθε κομμάτι.
Το κοτόπουλό σου τώρα είναι έτοιμο για τηγάνισμα. Τηγάνισέ το λοιπόν σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, γυρνώντας το συχνά. Σερβίρισέ το ζεστό.

Starbucks Frozen Frappuccino


Πριν λίγα χρόνια μάθαμε το φρέντο και σίγουρα άλλαξε τη ζωή μας. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, το φτιάχνουμε και μόνοι μας. Όταν όμως τα Starbucks ήρθαν στην Ελλάδα και λάνσαραν το Frozen Frappuccino τους, έγινε επανάσταση.


Θα χρειαστείς:


¾ κούπας διπλό εσπρέσο κρύο
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 κούπες πάγο
3 κ.σ. σιρόπι καραμέλας
3 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας

Πως θα το κάνεις;
Αρχικά ετοίμασε ένα δυνατό διπλό εσπρέσο κι άφησέ το να κρυώσει λίγο. Βάλε σ’ ένα μπλέντερ τη ζάχαρη, το γάλα, τον καφέ και τον πάγο και χτύπησέ τα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάλε τον καφέ σου σε μεγάλα ποτήρια, βάλε την σαντιγί και τα σιρόπια από πάνω, ένα καλαμάκι και είσαι έτοιμος για σερβίρισμα.

Coca-Cola


Αν αρχίσω να λέω την ιστορία της θα νυχτώσουμε. Το ότι βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι είναι γνωστό, αλλά πως θα σου φαινόταν να φτιάξεις τι δική σου; Τα υλικά είναι λίγο περίεργα αλλά αξίζει μια δοκιμή.

Θα χρειαστείς:


3.50 ml έλαιο πορτοκαλιού
1 ml έλαιο λεμονιού
1 ml έλαιο μοσχοκάρυδου
1.25 ml έλαιο κανέλας
0.25 ml έλαιο κόλιαντρου
0.25 ml έλαιο περγαμόντου
2.75 ml έλαιο λάιμ
0.25 ml έλαιο λεβάντας
10 γρ. Αραβικό κόμμι
3 ml νερό

Αυτά τα υλικά είναι για την μυστική γεύση της Coca-Cola. Αρχικά ανάμειξε όλα τα έλαια μεταξύ τους. Πρόσθεσε το αραβικό κόμμι και ανακάτεψε πολύ καλά. Στο τέλος πρόσθεσε το νερό και το μαγικό μείγμα είναι έτοιμο. Μπορείς να το αποθηκεύσεις και να το χρησιμοποιήσεις όποτε το χρειαστείς.

Έξτρα υλικά που θα χρειαστείς:
5 ml από το μαγικό σου μείγμα
17.5 ml 75% φωσφορικό οξύ
2 λίτρα νερό με φυσαλίδες
2 κιλά ζάχαρη
30.0 ml χρώμα καραμέλας

Πως θα το κάνεις;


Ανάμειξε την μαγική σου γεύση με το φωσφορικό οξύ. Ανακάτεψε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Πρόσθεσε τώρα σιγά-σιγά το μείγμα με το φωσφορικό οξύ μέσα στο ζαχαρόνερο. Προσοχή μην κάνεις το ανάποδο.

Τέλος πρόσθεσε το χρώμα καραμέλας και η σπιτική σου Coca-Cola είναι έτοιμη.

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα αν μπορείτε να μας δώσετε και την συνταγή για την τυροπιτα του Everest! Ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή