live score!!!

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μισό αρσενικό μισό θηλυκό.....

Σε σχεδόν όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου, τα εμβρυϊκά κύτταρα είναι αρχικά σεξουαλικά δυσδιάκριτα


Είναι ο Sam μισός κόκορας και ο άλλος μισός κοτόπουλο.... Μια ανωμαλία που λέγεται gynandromorph (από την ελληνική λέξη γυναίκα, άνδρας και άνθρωπος), κάνει μια γνήσια σεξουαλική διαίρεση σε όλο το ζώο. Χωρίζει το ζώο στη μέση κατα μηκος δίνοντας στο μισό αρσενικά χαρακτηριστικά και στο άλλο μισό γυναικία.

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες θα δείτε τις διαφορές. Η αριστερή πλευρά (αντρική) έχει ένα πλούσιο φτέρωμα, ποδια και ισχυρούς θωρακικούς μύες. Όμως, η δεξιά πλευρά (γυναικία) έχει πιο σκούρο χρώμα και τα φτερά είναι λιγότερο ογκώδη.



Ανακαλύφθηκε σε ένα πτηνοτροφείο στη Σκωτία και τώρα βρίσκεται για να μελετηθεί στου Εδιμβούργου το Ινστιτούτο. Το ερευνητικό κέντρο, όπου δημιούργησαν το πρόβατο Ντόλυ, το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό από κύτταρο ενηλίκου.


Σε σχεδόν όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου, τα εμβρυϊκά κύτταρα είναι αρχικά σεξουαλικά δυσδιάκριτα. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, οι γενετικοί παράγοντες ενεργοποιούν τον σχηματισμό των αρσενικών ή θηλυκών γονάδων, όπως ο συνδυασμός των χρωμοσωμάτων το φύλο των ζώων (XY για άνδρες και γυναίκες ΧΧ). Οι γονάδες εκκρίνουν ορμόνες που άμεσα άλλα κύτταρα θα αναπτυχθούν ως ένα φύλο.

Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι η μια πλευρά του κοτόπουλου είναι κανονική γυναίκα (ή άνδρας) και το άλλο μέρος είχε κάποια χρωμοσωμική ανωμαλία. Η έρευνα αυτή μπορεί μια ημέρα να μπορεί να ξεκαθαρίσει πολλά μυστήρια της ανθρώπινης υγείας, όπως γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο, ή γιατί οι άνδρες έχουν υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου