live score!!!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Top 10 Rock songs....


Για να επιλέξουμε την κορυφαία δεκάδα από τα rock τραγούδια, έπρεπε να λάβουμε υπόψην μας, όλες τις πτυχές ενός τραγουδιού. Τους στίχους, την μουσική, τον ήχο, το βίντεο και τις πωλήσεις του.
Η rock μουσική είναι εξ’ ορισμού δύσκολο να προσδιοριστεί. Rock και Metal ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Οι ρυθμοί της rock μουσικής έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Rock and roll, rhythm και blues έχουν ενσωματωθεί......
Σίγουρα πάντως δύο παράγοντες διακρίνουν αυτό το είδος της μουσικής. Οι τραγουδιστές είναι λευκοί και η ηλεκτρική κιθάρα.

Υπάρχουν πολλά τραγούδια της Rock μουσικής που είναι υπέροχα από όλες τις πτυχές, αλλά η δεκάδα που ακολουθεί, σίγουρα θα μείνει στην ιστορία της μουσικής.

01 - Pink Floyd – Money



Ένα πολύ δημοφιλές τραγούδι από το άλμπουμ των Pink Floyd “Dark Side of the Moon”.
Κυκλοφόρησε το 1973 και ο ήχος του τραγουδιού είναι αποτέλεσμα από την έξυπνη πρόσθεση πολλών διαφορετικών ήχων, όπως κέρματα που έπεφταν, ταμειακές μηχανές, νομίσματα που σχιζόντουσαν και φυσικά τους σκληρούς ήχους της κιθάρας.
Αυτό το τραγούδι έκανε το άλμπουμ super hit.




02 - Guns n Roses – November Rain



Αυτό το τραγούδι γράφτηκε από τον Axl Rose που είναι επίσης ο βασικός τραγουδιστής των Guns n Roses και κυκλοφόρησε το 1992. Είναι ένα πολύ μεγάλο τραγούδι με πολλά ορχηστρικά. Η σόλο κιθάρα στο τέλος από τον Slash, θεωρείται ένα από τα καλύτερα μεταξύ των σόλο από κιθάρα σε ένα τραγούδι. Το δημοφιλές βίντεο του τραγουδιού δείχνει τον Axl να παντρεύεται την κοπέλα του πριν μια καταιγίδα καταστρέψει τον γάμο.





03 - The Eagles – Hotel California



Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1977 και γράφτηκε από τον Don Henley, τον Don Felder και τον Glenn Frey. Το τραγούδι πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε τρεις μήνες από την κυκλοφορία του. Οι αετοί κέρδισαν επίσης για το άλμπουμ τους το Grammy για το 1978. Το σόλο του τραγουδιού είναι ταξινομημένο στο νούμερο οκτώ στην κατηγορία αυτή.




04 - Credence Clearwater Revival – Have you ever Seen the Rain



Το Have you ever Seen the Rain, κυκλοφόρησε το 1971 και γράφτηκε από τον John Fogerty για τους Credence Clearwater Revival.
Καταγράφει το τέλος του προσωπικού ιδεαλισμού του συγκροτήματος και την νοσταλγία για τις καλές εποχές που τελικά δεν διαρκούν πολύ καιρό.
Το τραγούδι έχει αναβιώσει και αναπαραχθεί από ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.




05- Coldplay – Viva la Vida



Αυτό είναι ένα παράδειγμα της εναλλακτικής ροκ και τη βρετανικής εισβολής στην αμερικανική Rock σκηνή.
To Viva la Vida είναι η συλλογική προσπάθεια γραφής από το σύνολο του γκρουπ Coldplay.
Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 2008 και κέρδισε το Grammy για το τραγούδι της χρονιάς το 2009. Ήταν ένα χτύπημα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ. Είναι ένα από τα λίγα τραγούδια που είχε 4 εκατ. ευρώ από πληρωμές για downloads. Το Viva la Vida σημαίνει «ζήτω η ζωή» στα ισπανικά.




06 - Nirvana – Smells like Teen Spirit



Κάποιοι λένε ότι είναι ένα από τα καλύτερα ροκ τραγούδια.
Το σίγουρο είναι ότι εκτόξευσε τους Nirvana σε φήμη, όταν αυτό το τραγούδι κυκλοφόρησε από το Nevermind άλμπουμ τους το 1991. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Kurt Cobain, Krist Novoselic και Dave Grohl. Αυτό σηματοδότησε το γυρισμό του alternative rock και την αποδοχή της σε ροκ κουλτούρας. Τα λόγια του τραγουδιού είναι ακόμα ένα μυστήριο, άγνωστο με ασαφή έννοια.






07 - Eric Clapton – Cocaine



Το Cocaine είναι ένα μήνυμα του Clapton σε μορφή τραγουδιού.
Ένα τραγούδι κατά των ναρκωτικών.
Το Cocaine γράφτηκε από τον JJ Cale και είναι ένα από τα πολλά που τραγούδησε ο Clapton σε στίχους του Cale.
Το τραγούδι ειπώθηκε και από τον JJ Cale επίσης. Κυκλοφόρησε το 1976.






08 - Queen – Bohemian Rhapsody



Ένα άλλο παράδειγμα της βρετανικής εισβολής, το Bohemian Rhapsody κυκλοφόρησε το 1975. Ο συγγραφέας του τραγουδιού είναι ο Freddie Mercury ο τραγουδιστής της μπάντας.
Ήταν ένα Χριστουγεννιάτικο Hit και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Τα λόγια και το βίντεο είναι ενδιαφέρων και μυστηριώδη. Το 2009, σε ψηφοφορία του Classic Rock ανακάλυψε τον Freddie Mercury, ως έναν από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών. Ο Freddie Mercury ήταν η καρδιά και η ψυχή της μπάντας. Πέθανε το 1991, ένα ακόμα θύμα του AIDS.




09 - Pink Floyd – We Don’t Need No Education/Another Brick in the Wall



Το We Don’t Need No Education κυκλοφόρησε το 1979 ως μέρος του διπλού άλμπουμ The Wall.
Αυτό το άλμπουμ είναι ένα εικονικό μουσικό άλμπουμ με τα άλλα τραγούδια όπως το 'Comfortably Numb' να γίνουν μέρος της ιστορίας της ροκ.
Το Τείχος είναι πράγματι μια ροκ όπερα και λέει την ιστορία των Pink Floyd στον κινηματογράφο με το ίδιο όνομα. Το τραγούδι έγινε νούμερο ένα στα charts του Billboard και στην κορυφή του UK top 40. Το άλμπουμ είναι στο νούμερο 87 της λίστας των Greatest Albums όλων των εποχών.



10 - Animals – The House of the Rising Sun

Το The House of the Rising Sun , είναι ένα αμερικανικό λαϊκό ( folk lore) τραγούδι το οποίο κυκλοφόρησε το 1964 και έγινε αμέσως σούπερ χιτ.
Είναι ένα τραγούδι της απομυθοποίησης στη Νέα Ορλεάνη. Το τραγούδι έγινε νούμερο ένα στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ και τη Φινλανδία. Το BBC το ονόμασε ως το πρώτο ροκ λαϊκό κομμάτι. Αυτό το τραγούδι υποτίθεται ότι έχει διαμορφώσει το μέλλον του Rock and Roll. Πήρε ένα Grammy το 1999. Το τραγούδι έχει τραγουδηθεί από πολλούς καλλιτέχνες αλλά η Dolly Parton είναι αυτή που το έκανε με την μεγαλύτερη επιτυχία.




Επιμέλεια: Himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου