live score!!!

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Έρχεται χιόνι στο καμπαναριό

Μπορεί τα Χριστούγεννα, η θερμοκρασία, να παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, όμως, όπως ήδη έχουμε τονίσει σε προηγούμενα δελτία μας, η εικόνα αυτή του καιρού θα αλλάξει, καθώς θα οδεύουμε προς την Πρωτοχρονιά.....
 
 
 
Με βροχερό καιρό θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων, καθώς προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα βόρεια ορεινά και παροδικά ημιορεινά τμήματα. Οι εκδρομείς του τριημέρου, θα πρέπει να οδηγούν προσεκτικά. Η τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για τη διευκόλυνση των οδηγών. Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας, ενώ υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου. Επιπλέον, κατά την εορταστική περίοδο, ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

Να έρθουμε τώρα στα καιρικά, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα Χριστούγεννα η θερμοκρασία παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, όπως και τα Χριστούγεννα του 2009 . Σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ, η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε στον Αγιο Νικόλαο και στο Κέντρο Χανίων στους 22.1 βαθμούς, στο Ηράκλειο στους 22.1, στην Κάσο στους 21.7 βαθμούς, στη Μονεμβάσια στους 20.4 βαθμούς, στην Ιο, στην Αυλίδα και στο ΓΚάζι στους 20.2 βαθμούς, στην Υδρα στους 20.1 και στην Πάτμο στους 20 βαθμούς Κελσίου. Όμως από το απόγευμα της Δευτέρας, περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας, που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή προς την Πρωτοχρονιά.

Όσοι σκοπεύετε να βρεθείτε εκτός των μεγάλων πόλεων, κάνοντας ένα ταξιδάκι σε κάποιο από τα όμορφα μέρη της Ελλάδας, ο καιρός των επόμενων ημερών και κυρίως της Πρωτοχρονιάς, αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με την αίσθηση του κρύου να είναι ιδιαίτερα έντονη, στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Βροχές περιμένουμε στα πεδινά και…χιόνια στα ορεινά τμήματα της Βόρειας χώρας. Να δούμε την εικόνα του καιρού, μέρα – μέρα έως την Πρωτοχρονιά.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, αρκετή συννεφιά περιμένουμε στη χώρα μας, με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις, σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρεια Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές – Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε Βόρειους, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει πτώση από Βορρά προς Νότο.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Αντίθετα στην Βορειοανατολική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα, περιμένουμε αρκετή συννεφιά, με παροδικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 6 – 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός θα είναι αρκετά καλός, με λίγες νεφώσεις. Αντίθετα στην Βορειοανατολική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα, περιμένουμε αρκετή συννεφιά, με παροδικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές, αλλά και ημιορεινές  περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 6 – 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, σε όλη τη χώρα.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Αντίθετα στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, περιμένουμε αρχικά συννεφιά, με παροδικές βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Σταδιακά όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι – Βορειοανατολικοί 6 – 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, σε σταδιακή άνοδο όμως στην υπόλοιπη χώρα.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, σε όλη τη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι όμως στα Δυτικά και Βόρεια θα πυκνώσουν, με αποτέλεσμα το βράδυ να βρέξει στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι – Βορειοανατολικοί 5 μποφόρ, με σταδιακή στροφή στο Ιόνιο σε Νότιους 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, σε όλη τη χώρα.

Σάββατο 1 Ιανουαρίου, στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε μεγάλα όμως υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι όμως, σταδιακά θα πυκνώσουν αρκετά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Νότιους – Νοτιοδυτικούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, σε όλη τη χώρα.

Εάν προτιμήσετε κάποιο από τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, να σας ενημερώσουμε για το ποια χιονοδρομικά, είναι σε λειτουργία. Σύμφωνα με το snowreport.gr Tο X.K. Καιμάκτσαλαν, συνεχίζεται τη λειτουργία του, με το Μετερίζι και ένα baby. Ανοιχτό είναι το Χ.Κ. 3-5 Πηγαδιών με το Συρόμενο 2 στην πίστα του Παραδείσου στα 450μ. και τον εναέριο για βόλτα στο Σαλέ. Στο Χ.Κ. Πισοδερίου υπάρχει ένα συρόμενο baby σε λειτουργία. Στο Χ.Κ. Παρνασσού λειτουργούν τρεις αναβατήρες μόνο για βόλτα, ενώ ο Αίολος δεν θα λειτουργήσει.

Στο Χ.Κ. Καλαβρύτων σε λειτουργία έχει τεθεί μόνο για βόλτα ο Αχιλλέας. Για βόλτα επίσης ανοιχτό είναι το εναέριο στο Χ.Κ. Ελατοχωρίου, το εναέριο διθέσιο στο Χ.Κ. Περτουλίου, ο Φίλιππος στο Χ.Κ. Σελίου καθώς και στο X.Κ. Βασιλίτσας. Το Χ.Κ. Καρπενησίου και του Φλακρού, παραμένουν κλειστά. Κλείνοντας το δελτίο μας, σας ευχόμαστε καλή χρόνια σας ευχόμαστε, με υγεία, ευτυχία και οικονομική ανάταση. Το Xalazi.gr θα σας ενημερώνει σε καθημερινή βάση, για την εξέλιξη του καιρού της Πρωτοχρονιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου