Θελετε να γυαλίσει το ανοξείδωτο σκεύος;
Για να γυαλίσετε ένα ανοξείδωτο σκεύος, βάλτε σε μαλακό πανάκι αντισηπτικό τζελ για τα χέρια, τρίψτε και θα τυφλωθείτε από την λάμψη!.....
Πως καθαρίζουμε το ξύλο που κόβουμε ψωμί
Το ξύλο (που δεν είναι απαραίτητα ξύλο) που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα για να κόβουμε ψωμί - και όχι μόνο - θέλει συχνό καθάρισμα:
- Βρέχουμε και ψεκάζουμε με λίγη μαγειρική σόδα
- Τρίβουμε με βρεγμένη βούρτσα
- Ρίξτε λίγο άσπρο ξύδι ( θα κάνει αφρό ) τρίψτε κι άλλο με τη βούρτσα
- Ξεπλύνετε με νερό
Για να γυαλίσετε ένα ανοξείδωτο σκεύος, βάλτε σε μαλακό πανάκι αντισηπτικό τζελ για τα χέρια, τρίψτε και θα τυφλωθείτε από την λάμψη!.....
Πως καθαρίζουμε το ξύλο που κόβουμε ψωμί
Το ξύλο (που δεν είναι απαραίτητα ξύλο) που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα για να κόβουμε ψωμί - και όχι μόνο - θέλει συχνό καθάρισμα:
- Βρέχουμε και ψεκάζουμε με λίγη μαγειρική σόδα
- Τρίβουμε με βρεγμένη βούρτσα
- Ρίξτε λίγο άσπρο ξύδι ( θα κάνει αφρό ) τρίψτε κι άλλο με τη βούρτσα
- Ξεπλύνετε με νερό
Πως να διατηρήσετε το ψωμί φρέσκο περισσότερο καιρό
Για να παραμείνει το ψωμί φρέσκο περισσότερο καιρό, βάλτε στη σακούλα που το βάζετε για να διατηρηθεί, λίγο σέλινο
Λεκές από αβγό σε ασημένια μαχαιροπίρουνα
Για να βγάλετε τον λεκέ από αβγό στα ασημένια μαχαιροπίρουνα:
- Βουτήξτε τα για λίγο σε καυτό νερό που προηγουμένως έχετε βράσει μακαρόνια
ή
- Τρίψτε τα με βρεγμένο πανάκι που έχετε βουτήξει σε αλάτι
ή
- Τρίψτε τα με βραστή πατάτα
Για να παραμείνει το ψωμί φρέσκο περισσότερο καιρό, βάλτε στη σακούλα που το βάζετε για να διατηρηθεί, λίγο σέλινο
Λεκές από αβγό σε ασημένια μαχαιροπίρουνα
Για να βγάλετε τον λεκέ από αβγό στα ασημένια μαχαιροπίρουνα:
- Βουτήξτε τα για λίγο σε καυτό νερό που προηγουμένως έχετε βράσει μακαρόνια
ή
- Τρίψτε τα με βρεγμένο πανάκι που έχετε βουτήξει σε αλάτι
ή
- Τρίψτε τα με βραστή πατάτα
Για να μην κολλάει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας
Για να μην κολλάει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας όταν το βράζετε, βρέξτε πρώτα την κατσαρόλα με νερό.... και γλιτώσατε......
Τηγανιτές πατάτες χωρίς λαδίλα
Για να μην απορροφάνε πολύ λάδι οι πατάτες όταν τις τηγανίζετε, μόλις τις κόψετε, βάλτε τις σε γάλα για ένα εικοσάλεπτο και μετά τηγανίστε τις.
Το γάλα εμποδίζει την πατάτα να απορροφήσει το λάδι, έτσι όταν τις τρώτε δεν θα έχουν τη λαδίλα.
Για να μην κολλάει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας όταν το βράζετε, βρέξτε πρώτα την κατσαρόλα με νερό.... και γλιτώσατε......
Τηγανιτές πατάτες χωρίς λαδίλα
Για να μην απορροφάνε πολύ λάδι οι πατάτες όταν τις τηγανίζετε, μόλις τις κόψετε, βάλτε τις σε γάλα για ένα εικοσάλεπτο και μετά τηγανίστε τις.
Το γάλα εμποδίζει την πατάτα να απορροφήσει το λάδι, έτσι όταν τις τρώτε δεν θα έχουν τη λαδίλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου